Over mij

Dag lezer!

 

Wat leuk dat jij op mijn website terecht bent gekomen! Ik vertel op deze pagina graag wat over mijzelf. Ik ben Marck de Haan en ben geboren in 1986 te Purmerend. Al van jongs af aan (5 jaar oud) ben ik bezig met sporten. Tot mijn 10e levensjaar deed ik aan turnen, en toen ik 9 was begon ik met atletiek omdat bleek dat ik best aardig kon lopen. Tot mijn 18e heb ik dit met veel plezier gedaan. Op mijn 17e gaf ik training aan de pupillen in de leeftijd van 10 en 11 jaar oud en aan mijn leeftijdsgenoten.

Toen ik ging werken kon ik door de lange reistijd helaas geen atletiek meer beoefenen op mijn vereniging. Ik ben wel altijd zelfstandig door blijven gaan met hardlopen omdat ik het de lekkerste sport vind om te beoefenen.

Mijn eerste marathon

Na een paar jaar op een iets lager pitje te hebben getraind besloot ik het hardlopen weer fanatiek op te pakken. Ik ging serieus trainen voor verschillende wedstrijden zoals de halve marathon van Egmond, Groet uit Schoorlrun, Zandvoort Circuit Run en natuurlijk de Marktstadrun te Purmerend. Uiteindelijk besloot ik in 2013 om me in te schrijven voor mijn allereerste marathon: de Marathon van Amsterdam, met als doel een tijd van 3 uur en 30 minuten. Na een hele goede voorbereiding via een schema, liep dit voor mij uit op een deceptie. De oorzaak? Te weinig ervaring op het gebied van voeding voor en tijdens een marathon. Uiteindelijk liep ik een tijd van 3 uur en 48 minuten.

 

Nu jaren later en 10 marathons met een PR van 2 uur en 48 minuten, een ultra trail van 60 kilometer en vele wedstrijden van 10 kilometer tot een halve marathon verder, weet ik als geen ander wat er van je lichaam gevraagd wordt wanneer je traint voor een bepaald doel. Niet alleen qua voeding, maar ook op het gebied van schema’s en lichamelijke verzorging (lees massages) weet ik goed wat een sporter nodig heeft.

Coachen vanuit kennis, passie en ervaring

Met mijn kennis en ervaring wilde ik dan ook graag iets gaan doen. Ik wilde anderen helpen om doelen te bereiken die ze zelf voor onmogelijk hielden. In 2019 startte ik daarom met een opleiding tot hardlooptrainer bij Running Holland. Nadat ik deze met succes afrondde besloot ik me in 2020 meer te gaan verdiepen in anatomie en fysiologie met de opleiding tot sportmasseur bij massageopleiding Lian Bart. Deze opleiding rondde ik in 2021 af.

Toch vond ik dat mijn kennis nog niet compleet was: ik wilde graag leren wat voeding doet voor je lichaam en waarom dit zoveel invloed heeft op je prestaties. Daarom ben ik de opleiding voedingscoach gestart bij Ben Vitaal. Na deze ook succesvol afgerond te hebben ben ik nog steeds niet klaar met leren, want er staan nog verschillende opleidingen op het programma, waaronder Dry Needling, Kinesiotaping en cupping.

MH Sport & Welzijn is er voor jou

Intussen help ik jou graag om jouw persoonlijke doelen te behalen met MH Sport & Welzijn. Ben jij op zoek naar hulp of begeleiding bij het behalen van jouw hardloopdoelen, kun je wel een sport- of ontspanningsmassage gebruiken, wil je aan de slag met voeding en/of heb je andere sport- of welzijnsvragen? Neem dan gauw contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Stuur mij een e-mail of neem contact op via social media! Hopelijk tot snel!